Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου είναι το δεύτερο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1997. Εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο του 1998 από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου οικοδομήθηκε σε μία έκταση 29 στρεμμάτων, η οποία αποκτήθηκε το 1991 χάρις στο κληροδότημα LEON PISANI.

Αποτελείται από 10 σπίτια οικογενειών SOS για 60 παιδιά, το σπίτι του Διευθυντή, το σπίτι των Θείων, το σπίτι για τα εργαστήρια και το Κοινοτικό όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη, μελετητήριο κλπ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, γήπεδα, 2 παιδικές χαρές και το ανοικτό θέατρο ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ.

Απασχολούνται 27 άτομα σε ημερήσια βάση (επιστημονικό, παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό) και το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι 3.500 τμ.

Στην ανέγερση συνέβαλαν καθοριστικά με δωρεές τους οι εξής:

SOS-KINDERDORF INTERNATIONAL, HERMANN-GMEINER FONDS, κληροδότημα LEON PISANI, PROCTER & GAMBLE HELLAS, PRAKTIKER, COCA-COLA HELLAS, GOODY’S, Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, Ίδρυμα ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Δημήτρης & Ingeborg Λεκού, Δημήτριος Γ. Αράπης, Γεώργιος & Άρτεμις Χασιλτζόγλου, Ηλίας & Ευφροσύνη Κιοκμενίδου, Παιδικά Χωριά SOS Ελβετίας, Αφοι Σαρημανώλη, Ελένη Μηλιώνη-Μάμαλη, Νικόλαος Στασινόπουλος, Βασιλική Μιχαηλίδου, Άννα-Μαρία Ζωγράφου, Άννα Μπαλτά, Έλλη Σαργκάνη, Αγγελική Σινανιώτη, Αικατερίνη Δερβίση, Αφροδίτη Παπαμήτρου, Σωτηρία Φαναριώτου.

Επίσης, 900 δωρητές και φίλοι που τοποθέτησαν το δικό τους πλακάκι, με το όνομα αγαπημένων τους, στην Πλατεία Αγάπης του Χωριού.
Φωτογραφίες

Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου
Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου
Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

επιστροφή