Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας - Αθήνα

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας - Αθήνα

Το πρώτο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το 1999 στην Κυψέλη σε ιδιόκτητο ακίνητο, που αποτελεί δωρεά της οικογένειας Αναστασίου Τσέρτου. Το κτίριο συνολικής έκτασης 500 τ.μ., ανακαινίσθηκε και διαμορφώθηκε με δωρεά Μαρίας Μεγγλίδου. Για το χρονικό διάστημα 2009 – 2011, η λειτουργία του χορηγήθηκε  πλήρως από την Εθνική  Τράπεζα της Ελλάδος.Εκτός των παιδιών και των οικογενειών της τοπικής κοινότητας, για το χρονικό διάστημα 2009-2011 παρείχε υπηρεσίες σε παιδιά εργαζομένων της ΕΤΕ καθώς και συμβουλευτική και επιμόρφωση των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ιδρύματος «Η Παιδική Στέγη».  Επίσης, έχουν λειτουργήσει Ομάδες Συμβουλευτικής με τις Διευθύντριες Βρεφονηπιακών Σταθμών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 στην Αττική. Είχαμε παρουσία σε δύο οργανωμένους καταυλισμούς στον Δήμο Περιστερίου, εξυπηρετώντας και στηρίζοντας περισσότερα από 3.000 άτομα, σε καθημερινή βάση για 6 ολόκληρους μήνες, με την χορηγία του Ιδρύματος ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και της PHARMATHEN Α.Ε. Σήμερα, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ιδιωτών δωρητών το Κέντρο διευρύνει τις δράσεις του και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 250 οικογένειες. Η δράση των ενεργειών εκτείνεται πλέον σε όλη την Αθήνα.

Το προσωπικό του Κέντρου αποτελούν: Επιστημονικός Υπεύθυνος,  Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Παιδοψυχίατρος, Ειδικοί Παιδαγωγοί,  Λογοπεδικοί και Γραμματεία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-8650111

Email: soscenter@sos-villages.gr
επιστροφή