Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας - Καλαμάτα

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας - Καλαμάτα

Το έργο του Σωματείου στην Καλαμάτα ξεκίνησε όταν λίγο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986, μια ολιγομελής ομάδα ευαισθητοποιημένων κοινωνικά ανθρώπων αποφάσιζε να προωθήσει την ιδέα SOS στην περιοχή.  Η αρχική θετική διάθεση και ευαισθησία, συνδυάστηκε σταδιακά με την απόκτηση τεχνογνωσίας αλλά και την αξιοποίηση ανθρώπων που η επαγγελματική τους ιδιότητα και εμπειρία εξασφάλισε τα απαραίτητα εκείνα εχέγγυα ώστε μια δράση ανθρωπιστικού χαρακτήρα να αποκτήσει συντονισμό, μεθοδικότητα και προοπτική κοινωνικού σχεδιασμού. Έτσι, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να διαμοφωθεί ο πυρήνας ενός οργανωμένου δικτύου εθελοντικής δράσης.

Η λειτουργία της ομάδας σε αυτή τη κατεύθυνση, διαμόρφωσε ένα κλίμα εμπιστοσύνης στη τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα αφενός μεν τη διεύρυνση  του δικτύου των εθελοντών και φίλων SOS αφετέρου δε, τη διασφάλιση της στήριξης των τοπικών αρχών της περιοχής όπως  ο Δήμος Καλαμάτας, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, άλλοι φορείς και ιδιώτες. Με τις ουσιαστικές αυτές πηγές βοηθείας, τη συνεχή υποστήριξη της Τοπικής Ομάδας, την οικονομική υποστήριξη της HSBC μέσω του προγράμματος FUTURE FIRST από το 2009, δημιουργήθηκε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, σε ενοικιαζόμενο κτήριο που αποτελεί έκτοτε τη βάση των δραστηριοτήτων μας.

Σήμερα, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ιδιώτες δωρητές το Κέντρο διευρύνει τις δράσεις του και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 80 οικογένειες  της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.


Το προσωπικό του Κέντρου αποτελούν:  Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχολόγος,  Λογοπεδικός, Ειδικός Παιδαγωγός, Εργοθεραπευτής και Γραμματεία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210-98660

Email: soskalamata@sos-villages.gr
επιστροφή