Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας - Αλεξανδρούπολη

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας - Αλεξανδρούπολη

Το Κέντρο είναι μία κοινοτική δομή του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, που στεγάζεται σε ανεξάρτητο κτίριο 350 τ.μ., εντός του Παιδικού Χωριού SOS, στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2009 παρέχοντας ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε γονείς και παιδιά της ευρύτερης περιοχής με στόχο την έγκαιρη εκτίμηση - διάγνωση των δυσλειτουργιών στο πλαίσιο της οικογένειας και τη παροχή της κατάλληλης υποστήριξής της προκειμένου να αποκατασταθούν.

Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από το 2012-2014 το Κέντρο διευρύνει τις δράσεις του και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 80 οικογένειες. Σήμερα το Κέντρο καλύπτει ανάγκες σε ένα εύρος περιοχής από την Αλεξανδρούπολη έως και το Σουφλί με δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ιδιώτες δωρητές.

Η λειτουργία του Κέντρου επίσης, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας πάνω σε θέματα ψυχοσυναισθηματικής υγείας, ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης  παιδιών και εφήβων.

Το προσωπικό του Κέντρου αποτελούν: Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχολόγος, Λογοπεδικός, Ειδικός Παιδαγωγός, Παιδοψυχίατρος, Εργοθεραπευτής και  Γραμματεία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 25510-51890

Email: sosthraki@sos-villages.gr
επιστροφή