Ξενώνας Βρεφών SOS στο Μαρούσι

Ξενώνας Βρεφών SOS  στο Μαρούσι

O Ξενώνας  ξεκίνησε με τη συνεργασία και οικονομική υποστήριξη του Σωματείου ΕΛΙΖΑ - Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού και αρχικά έφερε την ονομασία Ξενώνας SOS-ΕΛΙΖΑ. Τον Ιανουάριο του 2016 η συνεργασία αυτή ολοκληρώθηκε και, μετά την αποχώρηση του Σωματείου ΕΛΙΖΑ, ο Ξενώνας πλέον ανήκει αποκλειστικά στην ευθύνη λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS και φέρει την ονομασία Ξενώνας Βρεφών SOS, διατηρώντας όλα τα επιστημονικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ίσως το μοναδικό  πρόγραμμα φροντίδας και θεραπείας κακοποιημένων βρεφών και νηπίων στη χώρα μας.

Λειτουργεί για τη φροντίδα κακοποιημένων παιδιών ηλικίας 0-5 ετών και φιλοξενεί έως 20 νήπια για ένα χρονικό διάστημα μέχρι 18 μήνες. Σκοπός του είναι η προστασία του παιδιού, η προσφορά ενός σταθερού πλαισίου διαμονής και η θεραπευτική παρέμβαση στην οικογένεια ώστε να αμβλυνθούν οι παράγοντες επικινδυνότητας. Σημαντική ενίσχυση για τη λειτουργία αυτού του προγράμματος προήλθε από την Ένωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

O Ξενώνας Βρεφών SOS λειτουργεί στο Μαρούσι, σε δύο ιδιόκτητα κτίρια που είναι προσφορά δύο μεγάλων δωρητών μας. Το πρώτο είναι δωρεά της κυρίας ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στη μνήμη των γονέων της.  Το κτίριο αυτό διαμορφώθηκε κατάλληλα χάρη στη δωρεά της AEGEAN AIRLINES και των επιβατών της και εκτός των χώρων φιλοξενίας, διαθέτει ανεξάρτητα γραφεία έτσι ώστε να μην εμπλέκονται οι διοικητικές με τις θεραπευτικές λειτουργίες του Ξενώνα. Εγκαινιάσθηκε τον Μάιο του 2009 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Το δεύτερο σπίτι που λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2014, είναι δωρεά της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ στη μνήμη του συζύγου της ΠΑΥΛΟΥ. Είναι μία ιδιαίτερα προσεγμένη σύγχρονη κατασκευή για να καλύπτει τις ανάγκες μικρών παιδιών.

Στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ συγχρόνως αξιοποιεί τη συνδρομή εθελοντών.

Η γεωγραφική εμβέλεια του Ξενώνα είναι η Αττική και άλλοι νομοί, απόστασης έως 200 χλμ. από την Αθήνα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα συνεργασίας με την οικογένεια κάθε παιδιού.
Φωτογραφίες

Ξενώνας Βρεφών SOS  στο Μαρούσι
Ξενώνας Βρεφών SOS  στο Μαρούσι
Ξενώνας Βρεφών SOS  στο Μαρούσι
Ξενώνας Βρεφών SOS  στο Μαρούσι
Ξενώνας Βρεφών SOS  στο Μαρούσι
Ξενώνας Βρεφών SOS  στο Μαρούσι
Ξενώνας Βρεφών SOS  στο Μαρούσι

επιστροφή