Στέγη Νέων Αθηνών

Στέγη Νέων Αθηνών

Το πρόγραμμα της Στέγης Νέων ξεκίνησε το 1992, σε ενοικιαζόμενο οίκημα στη περιοχή της Βούλας ενώ από το 1996 λειτουργεί σε κτίριο ιδιοκτησίας του Σωματείου στο Π. Φάληρο και έχει δυνατότητα φιλοξενίας 36 εφήβων/νέων και των δυο φύλων. Το κτίριο εγκαινιάσθηκε το 1997 από τον τ. Υπουργό Υγείας & Πρόνοιας κ. Κώστα Γείτονα.

Στη διαμόρφωση των χώρων του κτιρίου υπήρξε εξ αρχής πρόβλεψη ούτως ώστε να διασφαλίζονται λειτουργικές συνθήκες για την εξυπηρέτηση των αναγκών της καθημερινής διαβίωσης στη βάση των παιδαγωγικών αρχών και στόχων του προγράμματος.

Η Στέγη αποτελείται από έξι (6) διαμερίσματα των έξι δωματίων με σαλόνι, κουζίνα και τρία μπάνια, χώρους διανυκτέρευσης του παιδαγωγικού προσωπικού, το διαμέρισμα διαμονής της οικοδέσποινας, το χώρο των γραφείων και διαθέτει επίσης αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο και χώρους λειτουργίας Σχολής Μητέρων.

Απασχολούνται 7 άτομα σε ημερήσια βάση (παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό) και το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι 1.300 τμ.

Στη δημιουργία της Στέγης Νέων συνέβαλαν οι εξής:

Κληροδότημα ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑ, Νικόλαος & Βασιλική Λαγγούση (ανέγερση κτιρίου), Δημήτριος Καλαμάτας, κα Ελένη Δετζώρτζη, H. & G. Achenbach, CITIBANK, Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας και ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Π. Φαλήρου.
επιστροφή