Στέγη Νέων Θεσσαλονίκης

Στέγη Νέων Θεσσαλονίκης

Η Στέγη Νέων Θεσσαλονίκης λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2004 σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Σωματείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αποτελείται από 6 υπνοδωμάτια, 4 μπάνια, 1 κουζίνα, 1 βοηθητικό χώρο, και 2 σαλόνια. Η μέγιστη δυνατότητα φιλοξενίας είναι 16 έφηβοι-νέοι και των δύο φύλων. Ο χώρος εγκαινιάσθηκε από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Δίπλα ακριβώς από την Στέγη Νέων στεγάζονται τα διοικητικά γραφεία του Σωματείου μας και της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάβαση και η αλλαγή ζωής από το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι στο κέντρο της πόλης στην πορεία αποδεικνύεται ότι είναι αρκετά λειτουργική καθότι δίνει τη δυνατότητα στους έφηβους-νέους να έχουν ευκολότερη πρόσβαση και συμμετοχή σε διαδικασίες κοινωνικοποίησης.

Επίσης, το γεγονός ότι συγκατοικούν με άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας, τους βοηθά να μάθουν για τα όρια της κοινωνικής συμβίωσης.

Απασχολούνται 5 άτομα σε ημερήσια βάση (παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό) και το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι 400 τμ.

Στη δημιουργία της Στέγης Νέων συνέβαλαν οι εξής:

κ. Alberto Tazartes (αγορά χώρου), Δημήτριος & Ingeborg Λεκού (ανακαίνιση και διαμόρφωση χώρου).
επιστροφή