Καλή επιτυχία από τα Παιδικά Χωριά SOS στο 4.1 miles

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπεις μέσα από αυτό το υπέροχο ντοκιμαντέρ που προβάλλει τις ηρωικές προσπάθειες των Λιμενικών μας στην περίοδο της μεγάλης έλευσης των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας που πάλευαν καθημερινά για να σώσουν δεκάδες ενήλικες και παιδιά που έφταναν στη χώρα μας κάτω από δραματικές συνθήκες και με ρίσκο τη ζωή τους, και ευχόμαστε ολόθερμα κάθε επιτυχία στα Όσκαρ για το 4.1 miles.

Αισθανόμαστε ευτυχείς γιατί μία από τις δράσεις μας γύρω από το προσφυγικό ήταν η επιλογή μας να υποστηρίξουμε ψυχολογικά τους άνδρες του Λιμενικού και τις οικογένειες τους. Με πλήρη αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την  ψυχολογική υποστήριξη των ανδρών που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο και στα νησιά Λέσβος, Σάμος και Χίος.

Τα Παιδικά Χωριά SOS από τον Δεκέμβριο του 2015 δραστηριοποιούνται στους προσφυγικούς καταυλισμούς στον Ελαιώνα, στο Σχιστό, στα Διαβατά, στο Καρά Τεπέ και στη Μόρια, υλοποιώντας προγράμματα αθλητικών, εκπαιδευτικών, ψυχοπαιδαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και στην παροχή ρουχισμού, παιχνιδιών και φαρμάκων, για 3000 παιδιά και 1000 ενήλικες κάθε μήνα.

Επίσης, σε σύμπραξη με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και  της Περιφέρειας Αττικής και τη UNICEF λειτουργούμε έναν Ξενώνα σε Θεσσαλονίκη, ένα σε Σέρρες και δύο στην Αθήνα, προσφέροντας σε περίπου 95 ανήλικα προσφυγόπουλα φιλοξενία, σίτιση, προστασία, φροντίδα και ασφάλεια μέσω και της κοινωνικής τους ένταξης, της εκμάθησης της ελληνικής και της γνωριμίας τους με επαγγελματικές δεξιότητες που θα βοηθήσουν να εξελιχτούν και προοδεύσουν.

Το σύνολο των παραπάνω δράσεων χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα Παιδικά Χωριά SOS Σουηδίας και Νορβηγίας και θα διαρκέσουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2017.


επιστροφή