ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Με αφορμή  την απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη  Μουζάλα σε επερώτηση που έκανε στη Βουλή ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης  Αυγενάκης  σχετικά με τις προσλήψεις που έχουν γίνει για την  αντιμετώπιση του προσφυγικού /μεταναστευτικού στην χώρα μας τα Παιδικά Χωριά SOS θα ήθελαν να διευκρινίσουν ότι:

- ουδέποτε έχουν προσλάβει προσωπικό μέσω του αρμόδιου Υπουργείου

- ουδέποτε έχουν λάβει χρηματική επιχορήγηση από την Ελληνική Κυβέρνηση ή την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις δράσεις τους, στους οργανωμένους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Η αναφορά στα Παιδικά Χωριά SOS στο δημόσιο έγγραφο του κ. Γιάννη Μουζάλα,  αφορά την έγκριση που έχουν πάρει από το αρμόδιο Υπουργείο για να πραγματοποιούν δράσεις σε 4 Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Όλο το προσωπικό που εργάζεται στα 4 αυτά προγράμματα έχει προσληφθεί μέσω επιλογής των Παιδικών Χωριών SOS και η δαπάνη της μισθοδοσίας τους καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές των Παιδικών Χωριών SOS Νορβηγίας και Σουηδίας.
επιστροφή