4 Μαθήματα Ζωής Από Μία Μητέρα Των Παιδικών Χωριών SOS

4 Μαθήματα Ζωής Από Μία Μητέρα Των Παιδικών Χωριών SOS

Από τον Απρίλιο του 2017, η Μαρία Ζούρου είναι μητέρα των Παιδικών Χωριών SOS. Μία απόφαση που όπως λέει άλλαξε τον τρόπο της ζωής της, την έκανε να βιώσει την μητρότητα, δημιούργησε νέα δεδομένα και συνθήκες και της χάρισε σημαντικά μαθήματα ζωής. Η ίδια μοιράζεται τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής που διδάχθηκε μέσα σε ένα χρόνο και μας προτείνει να βάλουμε την προσφορά στη ζωή μας γιατί έχουμε σίγουρα να πάρουμε πολύ περισσότερα από όσα θα δώσουμε.

1.Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις τρόπο ζωής και να βρεις το κίνητρό σου

"Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αποτελούσε για μένα τρόπο ζωής, καθώς συμμετείχα με όποιον τρόπο μπορούσα σε διάφορες εθελοντικές δράσεις. Το γεγονός όμως ότι δεν είχα νιώσει τη μητρότητα ως βιολογική μητέρα με έκανε να αναζητήσω μία δράση που αφορούσε στα παιδιά. Η αναζήτηση αυτή συνέπεσε με την αναζήτηση Μητέρων SOS από τα Παιδικά Χωριά SOS και έτσι πήρα την απόφαση να γίνω “μαμά”. Μετά από δίμηνη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, κατάφερα να βρω τον εαυτό μου και τις ισορροπίες μου, να συνειδητοποιήσω το νέο μου ρόλο και να καταλάβω αυτό που θα με έκανε χαρούμενη - τη μητρότητα. Αυτό που θα αποτελούσε το κίνητρό μου για να προσφέρω, να βελτιώσω τον εαυτό μου και να προσφέρω στα παιδιά μου".

Η αγάπη, η στοργή, η τρυφερότητα, ο χρόνος, η επιμονή και η υπομονή, η προσπάθειά σου, το βλέμμα των παιδιών σου, οι αγκαλιές, τα φιλιά, το γέλιο τους. Όλα αυτά σε κάνουν “μαμά”.

2. Μητέρα μπορείς να γίνεις ακόμα και αν δεν έχεις φέρει στον κόσμο ένα παιδί

"Τα παιδιά έχουν ανάγκη φροντίδας, ασφάλειας, αγάπης, στοργής και τρυφερότητας, τα οποία λαμβάνουν απλόχερα από τις Μητέρες SOS. Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιπες Μητέρες SOS είμαστε μητέρες καρδιάς. Μπορεί να μην έχουμε φέρει στην ζωή τα παιδιά που αναλαμβάνουμε να φροντίσουμε, αλλά λειτουργούμε σαν κανονικές μαμάδες, καθώς αποτελούμε το σταθερό πρόσωπο αναφοράς που έχουν ανάγκη και αναπληρώνουμε συναισθηματικά τους γονείς τους. Φροντίζουμε τα παιδιά μας, τους προσφέρουμε μία οικογένεια, τους δίνουμε αρχές και αξίες, τους παρέχουμε τα εφόδια για να ονειρευτούν και να οραματιστούν ένα καλύτερο μέλλον, ώστε να φτιάξουν την ζωή τους όσο καλύτερα μπορούν. Να μπορέσουν να στηριχθούν στις δυνάμεις τους παρά τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν στην ζωή τους. Μητέρα σε κάνει η αγάπη, η στοργή, η τρυφερότητα που προσφέρεις, ο χρόνος που δίνεις, η επιμονή και η υπομονή, η προσπάθειά σου, το βλέμμα των παιδιών σου, οι αγκαλιές, τα φιλιά, το γέλιο τους. Όλα αυτά σε κάνουν 'μαμά'.
επιστροφή